Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 24 juni 2020

För dig som går i 9:an

Bellevue gymnasium är en gymnasieskola för dig som väljer att gå det individuella alternativet. På skolan har vi ett positivt arbetsklimat och ett lösningsfokuserat arbetssätt.

All personal arbetar för att du ska få bästa möjliga hjälp att komma vidare i dina studier eller till arbete. Förutom lärare och mentorer så finns elevcoacher, kurator, SYV och skolsköterska alltid där för att stötta dig.

Innan du börjar i en klass vill vi träffa dig och din vårdnadshavare. Tillsammans kan vi titta på skolan, få en chans att lära känna varandra och berätta hur en skoldag hos oss ser ut.

Hos oss kan du alltid få extra stöd. Vi anpassar oss efter dina behov och önskemål. På skolan har vi studiestödstid då du kan få hjälp med det du behöver. Vi är flexibla och hjälper till på alla sätt vi kan.

Är du nyfiken på vår skola? Du kan besöka Bellevue gymnasium under hela läsåret.

Kontakta oss för ett besök 040-34 35 14.

Du kan ansöka hit genom studie- och yrkesvägledaren på din skola. Det kan du göra under hela läsåret. Du kan ringa eller mejla oss för att boka en tid för ett möte.

Du kan också söka på www.skanegy.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På sommaren anordnar skolan aktiviteter som du kan vara med på. Bowling, film, fiske och vår berömda FIFA-turnering är populära aktiviteter. Då kan du också träffa andra som ska gå på skolan.

"Hur man än är, har varit eller ser ut så behandlas man lika och känner sig respekterad."

Elev på skolan

Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs mer om hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs mer om hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

VILL DU VETA MER OM GYMNASIET?

malmo.se/gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du mer övergripande information om gymnasieskolan; busskort, prövningar, elevhälsa, studiebidrag, försäkring med mera.

Foto: Frasse Franzén & Freddy Billqvist